Fjalor kinezce - shqip

$35.00

Untitled Document

Titulli: Fjalor Kinezçe - Shqip
Rreth 22,000 fjalë
Autore: Donika Titka - Shi Jun
Shtëpia botuese: Onufri, 2010
f. 304
Pesha: 0.55
ISBN: 978-99943-42-93-8


Mbi fjalorin
Fjalori, në 304 faqe, ka rreth 22,000 fjalë dhe mjaft sinonime. Për zgjedhjen e tyre jemi bazuar në fjalorin e vitit 1987, botuar në Shanghai, shi jong bën (lexues praktik), si dhe në fjalorin e botuar së pari në 2002-in e të ribotuar disa herë, xin shi yjong han yu ke ben (lexues i ri praktik i gjuhës kineze) nga Instituti i Gjuhës e Kulturës kineze, Pekin.

Mendojmë se mbetet një fjalor modest, që nuk zgjidh probleme që mund të plotësojë një fjalor më i gjerë, me shpjegime në përdorimin konkret të fjalëve, pasuruar nga shprehje të ndryshme. Megjithatë, pasqyron një nivel të mirë të zhvillimit të gjuhës kineze, në drejtim të përmirësimit e të thjeshtimit të saj në të shkruar, reformë kjo e filluar nga qeveria kineze që prej vitit 1956, dhe jep mundësi për të pasuruar fjalorin e përditshëm. Shpresojmë që lexuesi i interesuar ta mirëpresë, me gjithë mangësitë e mundshme, nxjerrja në pah e të cilave do të ndihmojë në botimin e një fjalori më të plotë në të ardhmen. 
Donika Titka


Add to Cart:

  • Shipping Weight: 5lbs
  • 23 Units in StockThis product was added to our catalog on Saturday 14 April, 2012.

Your IP Address is: 54.90.202.184