Fjalor gjermanisht- shqip

$25.00

Megjithëse i kufizuar në numrin e artikujve (mbi 25.000 fjalë), ai pasqyron më së miri zhvillimin e madh që ka bërë gjuha shqipe, sidomos në këta dhjetëvjeçarët e fundit.
Duke shërbyer si mjet pune për studiuesit dhe përdoruesit e gjuhës gjermane, fjalori natyrisht nuk pretendon të zgjidhë të gjitha problemet që i dalin një fjalori të tipit të mesëm (40-50.000 fjalësh).
Në fjalor, për çdo artikull është dhënë fjala në trajtën përfaqësuese. Janë dhënë kuptimet e ndryshme në gjermanisht, sipas kuptimeve të dhëna në fjalorin e shqipes së sotme, së bashku me thënie të shumta, të cilat tregojnë jetën e fjalës në gjuhë dhe e gjallërojnë atë. Duke shpresuar që ky fjalor do të gjejë përdorim edhe te të huajt, që interesohen të mësojnë gjuhën shqipe, shprehim besimin që lexuesit do ta mirëpresin këtë botim.
Ali Ekmeçiu - Nazmie Behushi

Fjalor shqip - gjermanisht

Lloji: Fjalor

Shtëpia Botuese: Toena

ISBN: 978-99943-1-626-7

Formati: 16.5x23

Faqe: 648

Add to Cart:

  • 20 Units in Stock
  • Manufactured by: ToenaThis product was added to our catalog on Tuesday 10 April, 2012.

Your IP Address is: 54.90.202.184