Gjeneral Gramafoni

$12.95

Përshkrimi: Në mesin e viteve 30 fillon penetrimi dhe parapërgatitja e pushtimit Italian të vitit 1939. Halit Berati një klarinetist virtuoz dhe Parandili, ftohen nga një sipërmarrës Italian të inçizojnë në pllaka gramafoni meloditë e tyre, të cilat do të shiten së bashku me muzikën italiane të kohës së fashizmit. Gjatë kësaj kohe fillojnë grevat e punëtorëve të naftës, ku Halil Berati është punëtor.

Bashkëpunëtorë: Pellumb Kallfa, Alush Shima, Atalanda Pasko, Spiro Konduri

Aktorë: Bujar Lako, Guljelm Radoja, Kadri Roshi, Sulejman Pitarka, Llambi Koçani, Reshat Arbana, Sheri Mita, Muhamet Sheri, Stavri Shkurti, Mimoza Topulli, Tinka Kurti, Dhimiter Orgocka, Adrian Rruga, Kastriot Azizaj, Sander Prosi, Shpetim Shmili, Sotiraq Çili, Petraq Xhillari, Piro Kita, Luftar Pajo, Margarita Xhepa, Ilir Erzeni, Marko Bitraku, Kiço Kerri, Dhimiter Greku, Genc Hasani, Rifat Dajko, Lefter Buçka, Dhimiter Trajçe, Raqi Jankulla, Abedin Hajro

Vlerësime: Filmi më i mirë në Festivalin e III të Filmit Shqiptar, prill 1979, Tirane. Çmimin e Republikës së kl.I për regji dhe të Kl.II për skenar. Merr dipllome nderi në Festivalin e III Ballkanik në Stamboll, Turqi, prill 1979. Bujar Lako nderohet me çmimin e Republikës kl.I për rolin e Halitit dhe të Martin Krekës në filmin "Përballimi".

Regjia: Viktor Gjika
Skenari: Vath Koreshi
Muzika: Aleksandër Peçi
Producent: Shqipëria e Re
Viti: 1978
Kohëzgjatja: 100 min

Add to Cart:

  • Shipping Weight: 2lbs
  • 32 Units in Stock
  • Manufactured by: Kinostudio " Shqiperia e re"This product was added to our catalog on Monday 16 April, 2012.

Your IP Address is: 54.83.81.52