Perballimi

$12.95

Përshkrimi: Ekranizim i romanit të Teodor Laços. Pas përfundimit të luftës, njerëzit e rinj që kanë marrë pushtetin fillojnë të përballohen me urinë. Sekretari i partisë së qytetit, Martin Kreka, niset nëpër fshatra dhe udhëheq fushatën për grumbullimin e drithit, që shitet në tregun e zi. Ai ndihmohet nga drejtori i grumbullimit, i cili ka bluar për bukë edhe drithin e farës.

Bashkëpunëtorë: Lionel Konomi, Azis Karalliu, Atalanta Pasko, Abdulla Osmanlliu

Aktorë: Bujar Lako, Sandër Prosi, Perika Gjezi, Pandi Raidhi, Kadri Roshi, Jani Riza, Thimi Filipi, Antoneta Papapavli, Stavri Shkurti

Vlerësime: Teodor Laço, Vikor Gjika, Azis Karalliu u nderuan me çmim të veçantë për komponentët dhe me medaljon në Festivalin e II të Filmit Artistik Shqiptar. Bujar Lako u nderua me medaljon. Në nëntor 1979 fitoi çmimin e Republikës së klasit I për rolin e Martinit dhe të Halil Beratit në filmin "Gjeneral Gramafoni".

Regjia: Viktor Gjika
Skenari: Teodor Laço
Muzika: Thoma Gaqi
Producent: Shqipëria e Re
Viti: 1976
Kohëzgjatja: 93 min

Add to Cart:

  • Shipping Weight: 2lbs
  • 34 Units in Stock
  • Manufactured by: Kinostudio " Shqiperia e re"This product was added to our catalog on Monday 16 April, 2012.

Your IP Address is: 54.163.39.19