Dimri i fundit

$12.95

Përshkrimi: Gjermanët vijnë mes borës dhe dimrit. Në fshat mbeten vetëm gratë, të cilat luftojnë deri sa partizanët e plagosur, të strehuar në fshat, të tërhiqen më thellë dhe bora të mbulojë gjurmët. Ballë për ballë me gjermanët dhe nën kontrollin e tyre, gratë e fshatit, të udhëhequra nga nënë Shano dhe nënë Mara, nisen në grumbull për të bërë dru, por në të vërtetë arrijnë me bukë dhe ushqime të partizanët.

Bashkëpunëtorë: Ilia Terpini, Shyqyri Sako, Krisanthi Kotmillo, Vangjel Leka

Aktorë: Liza Laska, Margarita Xhepa, Dhimitra Plasari, Raimonda Bulku, Agim Qirjaqi, Guljelm Radoja

Vlerësime: Në 1976 skenari fiton çmimin e dytë në Konkursin e Dramaturgjisë. Ibrahim Muça e Kristaq Mitro nderohen me çmim të veçantë në Festivalin e II të Filmit Shqiptar 1977. Me medalje për interpretim nderohet Liza Laska, Margarita Xhepa e Raimonda Bulku. Ilia Terpini merr medalje si kinooeprator.

Regjia: Ibrahim Muço, Kristaq Mitro
Skenari: Nexhati Tafa
Muzika: Aleksandër Lalo
Producent: Shqipëria e Re
Viti: 1976
Kohëzgjatja: 44 min

Add to Cart:

  • Shipping Weight: 2lbs
  • 24 Units in Stock
  • Manufactured by: Kinostudio " Shqiperia e re"This product was added to our catalog on Sunday 15 April, 2012.

Your IP Address is: 54.167.83.233