Komisari i drites

$12.95

Untitled Document Përshkrimi: Çlirimi e gjeti Shqiperinë në padije dhe injorancë. Mbi 85 e popullsisë ishte analfabete. Luftëtari i brigadave partizane, Dritan Shkaba, ngarkohet me detyrë që të hapë shkolla në fshatrat e Mirditës krahinë malore në Shqiperinë e veriut. Mësuesi i ri duhet që krahas penës të shtrëngojë fort dhe pushkën. Rreth e rrotull veprojnë banda të armatosura të reaksionit, të cilat bëjnë gjithë përpjekjet për të penguar reformën arsimore në luftë kundër analfabetizmit.

Bashkëpunëtorë: Dhimitër Anagnosti, Ksenofon Dilo, Ismail Balla, Koço Tollko

Aktorë: Rikard Ljarja, Ndrek Luca, Roza Xhuxha, Ndrek Prela, Preng Lkunda, Mihal Stefa, Reshat Arbana, Ndoc Sheldija, Mark Kola, Liza Vorfi, Mario Arshiku, Fejzi Spahiu, Loro Kovaçi, Viktor Zhusti, Antoneta Papapavli, Vitore Nino, Viktor Burxheti, Todi Thanasi, Sulejman Dibra, Ermira Lika, Adrian Devolli, Murat Basha, Lazarin Mazreku, Gazment Musaraj, Adriatik Bakiraj, Bardhyl Baholli, Aleksandër Naqi.

Regjia: Dhimitër Anagnosti, Viktor Gjika
Skenari: Llazar Siliqi
Muzika: Tish Daija
Producent: Shqipëria e Re
Viti: 1966
Kohëzgjatja: 108 min

Add to Cart:

  • Shipping Weight: 2lbs
  • 50 Units in Stock
  • Manufactured by: Kinostudio " Shqiperia e re"This product was added to our catalog on Saturday 14 April, 2012.

Your IP Address is: 54.163.39.19