Skenderbeu

$12.95

Kur Gjergji i vogel kish hipur mbi kale dhe po nisej per Turqi si peng i Sulltanit, babai i tij, Gjon Kastrioti, e porositi: Shikoje mire kete toke, keto fusha dhe male legjendare dhe mos i harro kurre ato, bir... Gjergji u rrit ne oborrin e Sulltanit, ai u be nje perdorues i shkathet i armeve dhe udheheqes ushtarak me fame, por nuk harroi asnjehere porosine e te atit. Dhe nje dite kur sulltani e kish ngarkuar si kryekomandat te ushtrise turke ne betejen kundra trupave hungareze te komanduara nga Janosh Huniadi, ai braktisi ushtrine turke dhe me 300 kalores u nis per ne Shqiperi. Porsa mbriti ne token meme u ul ne gjunje, e puthi ate dhe u betua se nuk do ta linte kurre ne roberi. E filloi me bashkimin e popullit dhe pajtimin e gjaqeve e se bashku me fshataret e bashkuar sulmoi dhe mori keshtiellen e Krujes duke e shpallur vendin te pavarur nga pushtimi osman. Hordhi te pambaruara otomane u sulen mbi Shqiperine, komandantet me te zote te sulltanit i udhehoqen keto ushtri, por ato u thyen dhe u shpartalluan. Me ne fund vete sulltani u vu ne krye te ushtrise me te madhe te kohes, sulmoi keshtjellen e Krujes, por edhe ai pesoi te njejtin fat. Thyerja e rezistences se shqiptareve do te ishte hapja e portave te ushtrise otomane per ne Europe, por Vatikani dhe krajli i serbise, ne vend qe t a ndihmonin Skenderbeun, i thuren ati intriga. Megjithate ai i vetem ne krye te shqiptareve te bashkuar, dermoi per 25 vjet me rradhe hordhite e pambaruara osmane.

As. regjisore: M. Anxhaparixe, M. Gomorov, Viktor Stratoberdha

Operatore: A. Ahmetova, L. Kranjenkov

Bashkepunetore: Evgueni Abdrikanis, Iosif Shpinel, K. Alejeva, B. Volski, Llazar Siliqi, O. Krucinina, V. Kovrigin, Stavri Rafail, Gjenovefa Heba, M. Cirikjov, Panajot Kanaci, K. Alejeva

Aktore: Akaki Horava, Besa Imami, Naim Frasheri, Adivie Alibali, V Anxhaparixe, N Sokollovski, G. Cernovolenko, O. Zhakov, Mihal Stefa, Lluk Kacaj, Mihal Popi, V. Papazjan, Marie Logoreci, etj.

Regjia: Sergei Jutkevic
Skenari: Mikhail Papava
Muzika: J. Sviridov, Çesk Zadeja
Producent: Moskfilm, Shqiperia e Re
Viti: 1953
Kohëzgjatja: 120 min

Add to Cart:

  • Shipping Weight: 2lbs
  • 50 Units in Stock
  • Manufactured by: Kinostudio " Shqiperia e re"This product was added to our catalog on Friday 13 April, 2012.

Your IP Address is: 54.163.39.19