Mesonjëtorja

$12.95

Përshkrimi: Dafina, nje grua e re e shkolluar kthehet në qytet për të hapur shkollën e parë për vajzat. Ajo ndeshet me pengesat dhe intrigat e thurura nga kreu i Sanxhakut, i cili kërkon rrugë të ndryshme për ta nxjerrë Dafinën nga qyteti. Për të ndaluar përpjekjet e saj për ngritjen e shkollës, kleri përpiqet të helmojë dhe çkishërojë Dafinën. Shkollën e djegin. Xhaxhai i saj, Stefan Bardhi, luftëtari Kajo dhe çifti që e strehon Dafinën, e ndihmojnë atë.

Bashkëpunëtorë: Ilia Terpini, Shyqyri Sako, Krisanthi Kotmilo, Gezim Sula

Aktorë: Roza Anagnosti, Guljelm Radoja, Robert Ndrenika, Ardian Cerga, Petrika Riza, Valentina Caci, Thimi Filipi, Marko Bitraku, Dhimiter Trajçe, Selma Sotiriadhi, Ema Shteto, Fabjola Karapici

Vlerësime: Roza Anagnosti merr kupën e Festivalit IV të Filmit Artistik Shqiptar për rolin e mësueses. Piktori dhe piktori i kostumeve Shyqyri Sako e Ilia Xhokaxhi nderohen me medalionin e Festivalit 1981. Guljelm Radoja për rolin e Stefan Bardhit dhe Robert Ndrenika për rolin e Kockës nderohen me medaljonin e festivalit të IV të Filmit Artistik Shqiptar 1981.

Regjia: Muharrem Fejzo
Skenari: Natasha Lako
Muzika: Limoz Dizdari
Producent: Shqiperia e Re
Viti: 1979
Kohëzgjatja: 83 min


Add to Cart:

  • Shipping Weight: 2lbs
  • 13 Units in Stock
  • Manufactured by: Kinostudio " Shqiperia e re"This product was added to our catalog on Tuesday 17 April, 2012.

Your IP Address is: 54.90.202.184