Liri a Vdekje

$12.95

HTML Online Editor Sample

Përshkrimi: Komitët të udhëhequr nga Çerçiz Topulli, Mihal Grameno dhe Hajredin Tremishti kthehen në fshat te njerëzit e tyre para se të ekzekutojnë bimbashin turk të Gjirokastrës. Pas kësaj, ushtria osmane ndërmerr një fushatë kundër Mashkullorës, krahinë e cila kthehet në një lapidar të rezistencës Shqiptare për pavarësi. Vritet barbarisht edhe mësues Hyseni, që u mëson fëmijëve fshehurazi gjuhën shqipe.

Bashkëpunëtorë: Petraq Lubonja, Arben Basha, Shpresa Papapavllo, Lirim Mulosmani

Aktorë: Timo Flloko, Gjergj Lala, Nikolla Llambro, Kari Roshi, Fane Bita, Tomor Bendo, Kastriot Çaushi, Viktor Çavo, Kastriot Çollaku, Ilia Shyti, Bujar Asqeriu, Liza Laska, Marta Burda, Elvira Diamanti, Pandi Raidhi, Ardian Laze, Reshat Arbana, Sotiraq Bratko, Ludmilla Demiraqi, Adem Gjyseli, Jorgaq Tushe, Teli Stefani, Piro Qiqi

Vlerësime: Kadri Roshi për rolin e Hysenit dhe Gjergji Lala për rolin e Mihalit u nderuan me medaljonin e Festivalit të IV të Filmit Artistik Shqiptar.

Regjia: Ibrahim Muça, Kristaq Mitro
Skenari: Vath Koreshi
Muzika: Kujtim Laro
Producent: Shqiperia e Re
Viti: 1979
Kohëzgjatja: 122 min


Add to Cart:

  • Shipping Weight: 2lbs
  • 13 Units in Stock
  • Manufactured by: Kinostudio " Shqiperia e re"This product was added to our catalog on Tuesday 17 April, 2012.

Your IP Address is: 54.163.39.19